Ugrás a fő tartalomra

Ken Follett: A tűzoszlop



Becser Zsanna, a Budai II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjának könyvajánlója

 

Ken Follett: A tűzoszlop

Kingsbridge-trilógia III.

 

Ken Follett jelenleg is alkotó, walesi író. Történelmi kalandregényeket és napjainkban játszódó krimiket ír, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek szerte a világban. Történelmi regényei megírását alapos kutatómunka előzi meg, így belőlük rálátást nyerhet az olvasó az adott kor pontos történelmi eseményeire, az ekkor élő emberek mindennapjaira, ugyanakkor az izgalmas, fordulatos történetek lebilincselővé teszik könyveit.

A Kingsbridge-trilógia első kötete A katedrális, amely a szerző egyik legnépszerűbb regénye. A termékeny író mára megírta a könyv előzményét, valamint folytatását is. Az idők végezetéig című könyvben, és a nemrég Magyarországon is megjelent A tűzoszlop című művében folytatja trilógiává nőtt történetet.

A regény a 16. századi Európában játszódik, főleg Angliában, ahol Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. Az angol katolikus arisztokrácia Máriát támogatja, Erzsébet oldalán pedig az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok állnak. Erzsébet ellen több merényletet kísérelnek meg, így kémhálózatot épít ki, a regény egyik főszereplője, egy kingsbridge-i kereskedőcsaládból származó fiatalember lesz a kémfőnök. A vallásháború, a katolikus egyház által folytatott inkvizíció meghatározza az emberek életét. Anglia élete megelevenedik az olvasó előtt, miközben izgalmas történések zajlanak Spanyolországban, Németalföldön és Franciaországban is.

Szerelmi történetekbe, emberi sorsokba kapunk betekintést, tragédiák és felemelő pillanatok váltakoznak hőseink életében, amelyek letehetetlen olvasmánnyá teszik Ken Follett kötetét.

(Gabo Kiadó, 2021.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HORVÁTH LILIÁNA #könyvfotók

HORVÁTH LILIÁNA, a budapesti Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjának könyvfotói

HORECZKI ZSÓFIA #könyvfotók

HORECZKI ZSÓFIA, a budapesti Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium diákjának könyvfotói

CSORBA MÁRTON #könyvajánló

Csorba Márton, a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákjának könyvajánlója   Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel   A 2022-es év szomorú hírrel indult: fiatalon, 47 évesen Olaszországban elhunyt a népszerű magyar író, Homonnay Gergely. Nem akkor találkoztam először a nevével. Lelkes macskarajongóként már évekkel korábban megismerkedtem az interneten Gergely világhírű macskájának, Erzsébet Fenevadovának – röviden Erzsi – nem éppen hétköznapi életbölcsességeivel.   Hogy miért Erzsébet? Természetesen az angol királynő után. Gergely és egykori párja nem adtak azonnal nevet legifjabb, puha bundás családtagjuknak, amikor hozzájuk került – megfigyelés alatt tartották, hogy a hozzá leginkább illő, őt leginkább kifejező név boldog viselője lehessen majdan.   Túlnyomórészt – nem mindig – nemesi, elegáns viselkedésének és méltóságának megfelelően végül egyértelművé vált Gergely számára, hogy négylábú főnökét nyilvánvalóan Erzsébetnek hívjá