Ugrás a fő tartalomra

Százhalombatta értékei

Majoros Nándor, a százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium diákjának írása

SZÁZHALOMBATTA ÉRTÉKEI

Rengeteg mindent bemutathatnék a városról, de úgy döntöttem, hogy azokat a helyeket mutatom meg, amik végig kísérték szinte rendszeresen az eddigi éveimet. Sajnos olyan képeket nem tehetek fel, amik az eseményeken és a programokon készültek GDPR-ra való tekintettel.

Az egyik legkedvesebb helyem a Csónakház. Több éven keresztül szinte az egész nyarakat táborozással töltöttem itt, a testvéremmel és a barátaimmal. Rengeteg új barátot és ismerőst szereztem különböző iskolákból és közösségekből. Sokat fociztunk, tollasoztunk és társasjátékoztunk naphosszat, mellette rendszeresen eveztünk, és persze sokat borultunk a Dunába is.


Az osztállyal is tartottunk itt különböző programokat.

 ***

A másik kettő kedvenc helyem az Ófaluban található focipálya és a Duna-part. A focipályára szintén nyaranként jártam focitáborba, ahol már saját kis közösségünk volt, rengetegek jégkrémeztünk és dinnyéztünk edzések után a lelátókon ülve.

Az 1-es iskolába jártam nyolc éven keresztül, és az iskola rendszeresen itt tartotta a gyermeknapi programokat, amik felejthetetlen hab-partikkal végződtek. (Sajnos erről sem csatolhatok saját fotót, pedig nagyon vicces képeim vannak az elmúlt évekről.)

A Duna-part a régi osztályom törzshelye. Nem kezdődhetett el új iskolai év és nem fejeződhetett be júniusban, hogy ne tartottunk volna évnyitó és -záró bográcsozó partit. Nagyon családias volt a hangulat, hiszen már az évek alatt összeszoktunk. Itt nem csak az osztálytársaimmal, hanem családtagjaikkal vettünk részt. Így volt rá lehetőségünk egymás testvéreit is megismerni.


 ***

Az utolsó fotókon megint olyan helyszíneket mutatnék be, amelyek szorosan összefüggnek, és egymás mellett találhatóak: ez a strand, a sportközpont és a Csónakázó-tó.

A strand az a hely a számomra, ahova szüleimmel kiskoromtól kezdve rendszeresen járunk. Ahogy a strand folyamatosan fejlődött és szépült, mi úgy tanultunk meg egyre jobban úszni. A nyári úszótáborok itt is felejthetetlenek voltak. Nyár végére fekete színben pompáztunk. Ma már a barátaimmal járok le. 

A Sportközpontnak nem csak a sportesemények miatt jelentős a szerepe, hanem az egész környéket összehozza a Battai napok alkalmával. A vidámpark, a vásár, és a sportpályán a gyermek rendezvények kiemelkedő hangulatot teremtenek, amelyet mindig a tűzijáték zár le.


A Csónakázó-tó számos iskolai program része (pl.: Fuss egy könyvért) és a barátaimmal rendszeresen találkozunk itt. 

Számomra ezek a helyek mindennél értékesebbek. A városnak, az iskoláknak, egyesületeknek és nagyon sok felnőttnek köszönhetően (tanárok, gyermekfelügyelők, edzők stb.) rengeteg csodálatos emlékkel és pillanattal gazdagodtam. Amit még az unokáimnak is mesélni fogok.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HORVÁTH LILIÁNA #könyvfotók

HORVÁTH LILIÁNA, a budapesti Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjának könyvfotói

HORECZKI ZSÓFIA #könyvfotók

HORECZKI ZSÓFIA, a budapesti Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium diákjának könyvfotói

CSORBA MÁRTON #könyvajánló

Csorba Márton, a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákjának könyvajánlója   Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel   A 2022-es év szomorú hírrel indult: fiatalon, 47 évesen Olaszországban elhunyt a népszerű magyar író, Homonnay Gergely. Nem akkor találkoztam először a nevével. Lelkes macskarajongóként már évekkel korábban megismerkedtem az interneten Gergely világhírű macskájának, Erzsébet Fenevadovának – röviden Erzsi – nem éppen hétköznapi életbölcsességeivel.   Hogy miért Erzsébet? Természetesen az angol királynő után. Gergely és egykori párja nem adtak azonnal nevet legifjabb, puha bundás családtagjuknak, amikor hozzájuk került – megfigyelés alatt tartották, hogy a hozzá leginkább illő, őt leginkább kifejező név boldog viselője lehessen majdan.   Túlnyomórészt – nem mindig – nemesi, elegáns viselkedésének és méltóságának megfelelően végül egyértelművé vált Gergely számára, hogy négylábú főnökét nyilvánvalóan Erzsébetnek hívjá