Ugrás a fő tartalomra

BUI REGINA #könyvajánló


BUI REGINA,
a százhalombattai SZISZKI diákjának könyvajánlója

Kasie West: Az igazság pillanata

Kasie West kaliforniai író, első könyve 2013-ban jelent meg. A szerző elsősorban ifjúsági szerelmes regényeket ír.

2022 év elején jelent meg Az igazság pillanata című műve. Főszereplője Hannah Moore, tizenhat éves úszó és gimnazista. Minden álma, hogy egyetemre mehessen, ahol az úszásban még sikeresebb lehet, de ehhez nagyon kemény munka szükséges. A mű egyik kulcsfigurája a főszereplő mellett, Heath Hall, egy filmbéli kém, aki a legváratlanabb helyzetekben bukkan fel. A történet rendkívül izgalmas, mindenki gyanús, és amikor már azt gondoljuk, hogy rájöttünk a megoldásra, mindig kiderül, hogy tévedtünk, és nem tudjuk letenni a könyvet, annyira kíváncsivá tesz a titokzatos szereplő. Ki lehet Heath Hall?

Heath Hall megzavarja Hannah úszóversenyét, ahol a szervezőket kijátszva vízbe ugrik, megzavarva Hannah koncentrálását a versenyre, aki így csalódottan csak a negyedik helyezést éri el, ráadásul a vállsérülése is újra előjön. DJ, az úszócsapat jóképű masszőre jegeli a lány vállát, akiről úgy véli Hannah, hogy akár DJ is lehet a titokzatos Heath Hall.

Amelia, a barátnő megtudja, hogy Heath ugyanabba a gimibe jár, mint a lányok, így még kiváncsibbá tett mindenkit, hogy ki lehet ez a fickó?

Április 5-e a család életében az emlékezés napja, ezen a napon halt meg Hannah testvére, akit ugyan a lány nem ismert, de a szülei minden évben ezen a napon csupa olyan dolgokat csináltak, amit Eric szeretett.

A műben megjelenik a modern kor, az internet világa. Hannah internetes keresőben néz utána a titokzatos Heathnak, talál is egy élő profilt, és elkezd csetelni az idegennel. Az iskolában már mindenki gyanús, akit nem ismernek, az ismerősöket sorban kikérdezik, de így is több mint hetven jelöltjük van. Bárkit kérdeznek a válasz csak ennyi: tényleg nem tudod? Ha te nem tudod, én nem fogom elárulni Neked. Majd üzenet jön a cseten, csütörtökön a művészeti galériában leszek…

A galériában lázas tanakodás folyik, vajon hol fog felbukkanni Health? Hannah találkozik Heath-tel, sőt beszél is vele, de a kém nem fedi fel magát, a kérdésre a szokásos válasz jön: tényleg nem tudod? Ha te nem tudod, én nem fogom elárulni Neked. Mindenki gyanús, akinek fekete a nadrágja, és az is, akinek kilóg a fehér ingje, de megint nem lettünk okosabbak.

A következő úszóversenyen Hannah minden számot megnyer, amiben indul. Este üzenet várja a titokzatos idegentől, hogy ma nem volt kedve úszni, de legközelebb bungee jumpingolni fog. Hannah és Amelia izgatottan megy ki az ugrásra, listát vezetve, hogy kit láttak és kit nem… persze, akit nem, az mind potenciális jelölt. A nyomozás tovább folytatódik, egy színházi előadás alkalmával Heath áll a színpadon, szerelmi vallomásra készül, amit Hannah csúnyán félreért, ezután nem vágyik másra, csak hogy egyedül lehessen.

Eric autója 18 éve ugyanott parkol, évente egyszer a szülei beindítják a fiuk emlékére. Hannah-nak csetüzenete érkezik: titokzatos csomag várja a motorháztetőn. Hannah elköti testvére autóját, és megpróbál kitörni bátyja árnyékából.

Honnan merítette Hannah a bátorságot? Mi volt a titokzatos csomagban? Nos, én csak annyit írhatok: ha te nem tudod, én nem fogom elárulni Neked.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HORVÁTH LILIÁNA #könyvfotók

HORVÁTH LILIÁNA, a budapesti Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjának könyvfotói

HORECZKI ZSÓFIA #könyvfotók

HORECZKI ZSÓFIA, a budapesti Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium diákjának könyvfotói

CSORBA MÁRTON #könyvajánló

Csorba Márton, a debreceni Szent László Görögkatolikus Gimnázium és Technikum diákjának könyvajánlója   Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! – A világ macskaszemmel   A 2022-es év szomorú hírrel indult: fiatalon, 47 évesen Olaszországban elhunyt a népszerű magyar író, Homonnay Gergely. Nem akkor találkoztam először a nevével. Lelkes macskarajongóként már évekkel korábban megismerkedtem az interneten Gergely világhírű macskájának, Erzsébet Fenevadovának – röviden Erzsi – nem éppen hétköznapi életbölcsességeivel.   Hogy miért Erzsébet? Természetesen az angol királynő után. Gergely és egykori párja nem adtak azonnal nevet legifjabb, puha bundás családtagjuknak, amikor hozzájuk került – megfigyelés alatt tartották, hogy a hozzá leginkább illő, őt leginkább kifejező név boldog viselője lehessen majdan.   Túlnyomórészt – nem mindig – nemesi, elegáns viselkedésének és méltóságának megfelelően végül egyértelművé vált Gergely számára, hogy négylábú főnökét nyilvánvalóan Erzsébetnek hívjá